Fotografietips voor de huurwoning

U wilt uw woning gaan verhuren? Dan zijn de foto’s van uw woning een belangrijk onderdeel in de totale presentatie. Kandidaat-huurders worden sneller enthousiast bij professionele beelden wat meer bezichtigingen voor uw huurwoning kan opleveren. Professionele interieur- en woningfotografie is een investering die u meerdere keren kunt gebruiken. Een huurwoning wisselt immers vaker van bewoner dan een koopwoning.

Naast het standaard advies om te zorgen voor een schoon en opgeruimd huis, hebben wij op een rijtje gezet waar u op kunt letten voordat u het interieur en de buitenzijde van de woning laat fotograferen.

Regel kleine reparaties

Losse of geen plinten, niet weggewerkte snoeren, vlekjes op de muur en behang wat opkrult zijn voorbeelden van kleine reparaties in de woning. Deze kunnen afleiden op de foto’s. Los deze kleine reparaties zelf op, vraag een aannemer of informeer bij de vastgoedbeheerder.

Sanitair en keuken

Less is more! Zorg voor een schone en lege badkamer, toiletruimte en keuken. In de badkamer dus geen flesjes, schoonmaakspullen, badmatten en handdoeken. In de keuken raden wij aan om het aanrechtblad leeg te houden. Geen kruidenpotjes, grote keukenmachines, servies en doekjes. Het kan wel goed werken om een schaal met vers (!) fruit neer te zetten of een bos bloemen.

Strijk het beddengoed

Wij weten dat het een vervelende klus is om beddengoed te strijken, maar voor de fotografie van de slaapkamer(s) raden wij het ten zeerste aan. Oneffenheden en kreukels geven een verwaarloosde indruk, terwijl strak beddengoed een verzorgde indruk kan achterlaten. Een nuance die makkelijk en snel op te lossen is.

Veel licht geeft ruimtelijk gevoel

Hoe lichter de woning is, hoe ruimtelijker het oogt. Zet tussendeuren open en laat de gordijnen tijdens de fotografie niet dicht. Creëer licht in de woning. Ook lichtbronnen in huis kunnen helpen tijdens de fotografie. Uiteraard let een professionele fotograaf op de juiste belichting vanaf zijn camera.

Vrijhouden van de vloer

Naast veel licht creëren in de woning helpt het ook om de vloer vrij te houden. Zet geen spullen op de grond, onder tafel, naast de bank of in een hoek. Een lege vloer kan namelijk een ruimtelijk gevoel geven.

Fotografie midden op de dag en mooi weer

Het is niet mogelijk om het weer te regisseren. Maar het is wel mogelijk om het weerbericht in de gaten te houden. Verzet de afspraak voor fotografie als het gaat regenen. De meest ideale tijd om te fotograferen is midden op de dag tussen 10.00 uur en 14.00 uur ongeacht welk seizoen het is.

Vergeet niet de buitenzijde van de woning

Vaak is de hoofdfoto van de huurwoning het vooraanzicht. Let er daarom op of de voordeur en eventueel de (voor)tuin, balkon en portiek netjes zijn. Zorg dat afvalbakken uit het zicht zijn, het tuinmeubilair voorzien zijn van kussens, het gras netjes gemaaid is en fietsen niet in de hal of portiek staan.

Uiteraard zijn sommige tips niet van toepassing als de huurwoning leeg (kaal) wordt verhuurd. Toch is het een overweging waard om een aantal meubelen in de woning te plaatsen voor de fotografie. Zo kunt u de kandidaat-huurder laten zien wat mogelijk is. Daarnaast kunnen meubelen een referentie geven aan de huurder om de afmetingen in de woning in te schatten. Heeft u hulp nodig bij het uitzoeken of regelen van een leuk, neutraal en tijdloos interieur? Vraag LOB Beheer naar de mogelijkheden voor (kleine) verbouwingen, inrichting en styling van uw huurwoning. Wij denken graag met u mee en kunnen de organisatie en begeleiding voor u uit handen nemen.

Heeft u interesse in vastgoedfotografie? LOB Beheer kan u adviseren en het traject begeleiden. Neem contact met ons op of kijk bij onze samenwerkingspartner fotografeermijnwoning.nl