header
header

Steeds meer particulieren starten met de verhuur van een woning

Een woning kopen om te verhuren

Momenteel levert spaargeld nauwelijks iets op en zijn er zelfs enkele banken die negatieve rente berekenen bij een saldo vanaf €100.000. Bovendien is de hypotheekrente historisch laag. Daarom zien wij steeds meer particulieren die een woning kopen om te verhuren. LOB Beheer heeft jarenlange ervaring met het verhuren van particuliere beleggingswoningen.

Wat is de huurprijs voor mijn woning?

Ontvang een gratis huurprijsindicatie voor uw woning.

Vastgoed behoudt zijn waarde momenteel goed en het verhuren van een woning kan een beter rendement opleveren dan uw spaargeld. Wel dient u als particuliere belegger in een woning, rekening te houden met een aantal zaken en risico’s*. Zo geldt, gemiddeld genomen, een minimale eigen inbreng van 20% tot 30% bij het afsluiten van een hypotheek voor een beleggingswoning. Bij een bestaande hypotheek is het belangrijk om de hypotheekverstrekker te informeren. LOB Beheer adviseert u graag over de stappen die u kunt nemen voordat u een woning gaat verhuren.

* Raadpleeg altijd eerst een professionele adviseur op het gebied van financiering en vastgoedbeheer om uw persoonlijke situatie en de actuele woningmarkt te bespreken.

Veel regelwerk bij een beleggingswoning

Voordat u kunt profiteren van een hoger rendement op uw beleggingswoning, dient u eerst na te denken over het verhuurtraject. Hoe komt u aan een betrouwbare huurder? Hoe zorgt u voor een huurovereenkomst die juridisch goed in elkaar zit? En wat legt u vast in een inspectierapport bij de oplevering van de woning? Allemaal vragen die spelen tijdens het verhuurtraject. LOB Beheer kan u daarbij helpen. Wij hebben onze LOB VERHUUR service zodanig ingericht dat u zich geen zorgen hoeft te maken.

LOB ZORGELOOS gaat nog een stapje verder voor u als particulier belegger in een woning. Wij zorgen binnen deze service voor een jaarlijkse indexering van de huurprijs en incasseren de huurpenningen voor u. Door onze kennis en ervaring in te zetten, levert het u tijd op en minder zorgen over het beheer van uw beleggingswoning.

Kosten van een beleggingswoning

Naast de financiering en het beheer dient u als particuliere belegger ook rekening te houden met het onderhoud van uw beleggingswoning. Onderhoud kost tijd en geld. Een eenvoudige rekensom leert ons dat de jaarlijkse onderhoudskosten ongeveer 1% van de marktwaarde van de woning bedragen. Door het onderhoud bij ons onder te brengen, profiteert u van inkoopvoordeel en jarenlange ervaring. LOB Beheer hakt vaker met het bijltje en kan u daarom goed en goedkoper onderhoud aanbieden.

 

Verhuur voor professionele vastgoedbeleggers

Bent u een vastgoedbelegger met meerdere woningen? Bekijk dan eens onze services die wij aan vastgoedbeleggers kunnen bieden.

LOB_BEHEER_VASTGOEDBELEGGERS_KLEIN _BEELD

Zorgeloos verhuren? Wij zorgen ervoor.

Dat is nou precies wat wij met onze services willen bereiken: ontzorgen!
Bent u nieuwsgierig naar onze aanpak, neem dan contact met ons op.