header
header

Energie Prestatie Advies en geluidsrapport voor uw huurwoning

Geluid en energieprestatie woning van invloed op huurprijs

De energieprestatie telt mee in de puntentelling voor de huurprijs van uw woning. Sinds 1 januari 2015 hanteert de overheid een vernieuwd energielabel en bepaalt de Energie-Index de energieprestatie. Als verhuurder heeft u de plicht om nieuwe huurders te informeren over deze energieprestatie (voor bestaande huurders geldt deze plicht niet altijd). LOB Beheer kan u voorzien van een Energie Prestatie Advies (EPA) rapport.

Wat is de huurprijs voor mijn woning?

Ontvang een gratis huurprijsindicatie voor uw woning.

Energielabel van de woning bepalen

De energiezuinigheid of energieprestatie van uw huurwoning kunt u achterhalen op basis van:

  • de Energie-Index;
  • het energielabel;
  • het bouwjaar.
Energielabel belangrijk voor de puntentelling

LOB Beheer kan samen met u de huidige energieprestatie van uw huurwoning bepalen. Wij zijn op de hoogte van de geldende regels en voorwaarden voor de Energie-Index, de geldigheidsduur van een energielabel (A++ t/m G) en kunnen helpen bij het achterhalen van het bouwjaar van uw huurwoning. Deze informatie is belangrijk voor de puntentelling en de huurprijs.

Energieprestatie verbeteren

Met een Energie Prestatie Advies (EPA) brengen wij de huidige energieprestatie van uw woning in kaart. Zo kijkt onze adviseur naar de toegepaste isolatie zoals dubbel glas, dakisolatie en muurisolatie. Met deze informatie stellen wij een rapport op en adviseren u over de mogelijkheden voor energiebesparing. Indien gewenst, geven wij bij elke mogelijkheid de investeringskosten en besparingen aan. Daarmee kan LOB Beheer u helpen met een verbeterde energieprestatie en een hogere puntentelling voor de huurprijs van uw woning.

Heeft u interesse in een geluids- of EPA-energierapport? Neem contact met ons op om een adviesgesprek in te plannen.

Correcte huurprijs vaststellen

Wat is de maximale huurprijs die u mag vragen voor uw particuliere woning die u wilt verhuren? Voor het bepalen van een correcte en marktconforme huurprijs wordt in Nederland onderscheid gemaakt tussen sociale en vrije sector verhuur. De grens tussen deze twee categorieën wordt bepaald door een puntenstelsel. Is de huurprijs bij de start van de huurovereenkomst hoger dan de huurliberalisatiegrens die de overheid heeft vastgesteld? Dan valt u woning onder de vrije sector verhuur.

LOB_BEHEER_CORRECT_HUURPRIJS_KLEIN_BEELD

Zorgeloos verhuren? Wij zorgen ervoor.

Dat is nou precies wat wij met onze services willen bereiken: ontzorgen!
Bent u nieuwsgierig naar onze aanpak, neem dan contact met ons op.